Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57054
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory vařené
200 g Cibule
350 g Hovězí maso zadní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
1 kávová lžička Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Sádlo škvařené
70 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
250 g Vepřový bok
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,254 kcal
Kilojoule 5 245kJ
17% Sacharidy 63 g
123% Tuky 92 g
52% Sodík 1 g
76% Bílkoviny 43 g

Litevské zrazy postup přípravy receptu:

1

Zadní hovězí maso a vykostěný vepřový bůček nakrájíme na kostky, do mléka namočíme nalámané žemle a nasekáme zelenou petrželku. Dále drobně nakrájíme cibuli a natvrdo uvaříme 3 vejce.

2

Maso dvakrát umeleme na strojku, osolíme, opepříme, přidáme vymačkané žemle, 1 vejce a 2 lžíce petrželky. Dobře promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou a odložíme.

3

Pak připravíme náplň. V kastrolku na másle osmažíme cibuli, vmícháme rozsekaná nebo nahrubo nastrouhaná vařená vejce s petrželkou, osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou, směs dobře promícháme a odstavíme.

4

Z masové směsi utvoříme oválné placičky, potřeme je připravenou náplní, svineme do zrazů (závitků) a konce přimáčkneme. Zrazy obalíme ve 2 rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a v rozpáleném sádle upečeme na pekáči v troubě.

5

Hotové zrazy podáváme s vařenými bramborami sypanými zelenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept