Zapékaný slaneček s karotkou a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný slaneček s karotkou a pórkem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57059 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Karotka |
80 g | Pastinák |
2 ks | Slaneček |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
4 l | Voda pitná |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 dl | Smetana zakysaná 14% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 77,0mg |
Draslík | 428,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Karotka, Slaneček, Strouhanka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pastinák, Máslo čerstvé, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný slaneček s karotkou a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Den předem slanečky rozřízneme od řitního otvoru k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odkrojíme hlavy, dobře je omyjeme a vložíme do mísy s 2 litry čisté vody. Necháme je v chladničce máčet do druhého dne. Během té doby vodu vyměníme. Poté slanečky znovu opláchneme pod tekoucí vodou, podélně je rozkrojíme podél páteře, kterou vyjmeme a slanečky vykostíme. Filety ze slanečků nákrájíme na menší plátky. |
2 | Očistíme a omyjeme karotku, pastinák a pórek. Zeleninu pokrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme máslem (3 lžíce), plátky slanečků položíme na dno, na ně dáme vrstvu karotky s pastinákem a vrstvu pórku. povrch zeleniny pokapeme rozpuštěným máslem (3 lžíce), přelijeme zakysanou smetanou, posypeme strouhankou a dáme do předehřáté trouby na 180-200 °C péct. Pečeme přibližně 45 minut dozlatova. |