Recept

Marinovaná makrela zapékaná s rajčaty

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57063
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
4 špetka Cukr krupice
4 polévková lžíce Kopr čerstvý
4 plátek Makrela obecná
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 špetka Pepř černý mletý
350 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
Marináda
4 polévková lžíce Citronová šťáva
2,1 dl Olej olivový
3 polévková lžíce Pažitka
4 kávová lžička Pepř 4 barev
2 špetka Pepř bílý
1 špetka Šafrán
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 394kJ
4% Sacharidy 16 g
76% Tuky 57 g
15% Sodík 301 mg
4% Bílkoviny 2 g

Marinovaná makrela zapékaná s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Čerstvé makrely rozřízneme od řitního otvoru k hlavě, vyjmeme vnitřnosti a odřežeme hlavy, ploutve a ocasy. Poté makrely rozřízneme podélně okolo páteře, které vyjmeme, ryby vykostíme a důkladně omyjeme pod tekoucí vodou.

2

Pažitku a čerstvý kopr omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme bylinky každou zvlášť. Připravíme si marinádu: Do mísy dáme 2,1 dl olivového oleje, čerstvě mletý pepř 4 barev a bílý pepř, špetku šafránu, 4 lžíce citrónové šťávy, 1 lžičku soli, pažitku a marinádu dobře promícháme. Makrely naložíme do marinády a odložíme je do chladničky na 2 hodiny. Mezitím si omyjeme rajčata, očistíme cibuli a pokrájíme vše na plátky.

3

Do pekáčku vytřeného máslem dáme na dno plátky cibule. Na ni položíme makrely, mírně je osolíme a zakryjeme plátky rajčat, které posypeme pepřem, cukrem, solí a koprem.

4

Pekáček zakryjeme víkem a dáme do předem vyhřáté trouby na 200°C péct. Pečeme 35-45 minut dozlatova.

5

Makrely dáme na talíře, přidáme k nim upečenou zeleninu a servírujeme.

Poznámka

K makrelám podáváme chleba nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept