Recept

Rýžový salát s fenyklem a hroznem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57065
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

6 ks Cibulka jarní
250 g Fenykl sladký - hlíza
40 g Hrozinky
150 g Hroznové víno
250 g Okurka salátová
60 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
100 g Rýže dlouhozrnná
100 g Rýže neloupaná (Natural)
0,5 kávová lžička Sůl
425 ml Voda pitná
Na zálivku
0,5 polévková lžíce Estragon
1 polévková lžíce Kerblík
1 polévková lžíce Ocet vinný
7 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 094kJ
16% Sacharidy 56 g
114% Tuky 86 g
8% Sodík 167 mg
20% Bílkoviny 11 g

Rýžový salát s fenyklem a hroznem postup přípravy receptu:

1

Rýži vaříme ve slané vodě zhruba 20 minut, až se voda vsákne. Omytý fenykl nakrájíme na nudličky, cibulky nakrájíme na plátky. Hroznové víno opláchneme, necháme okapat a rozpůlíme (semínka odstraníme). Okurku opláchneme a nakrájíme na nudličky, ořechy nasekáme nahrubo, bylinky nasekáme najemno.

2

Na zálivku promícháme šťávu z pomeranče s bylinkami, octem, olejem, solí a pepřem.

3

V míse promícháme vychladlou rýži s okurkou, fenyklem, cibulkami, hroznem, ořechy, hrozinkami a pomerančovou kůrou. Směs přelijeme zálivkou, promícháme a před podáváním necháme vychladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept