Salát z hovězího masa se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z hovězího masa se zeleninou
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57066 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Citronela |
150 g | Fazolové klíčky |
600 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 ks | Limetka |
200 g | Mrkev kořen |
250 g | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
300 g | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 236,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli omáčka, Fazolové klíčky, Koriandr čerstvý, Limetka, Okurka salátová, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Citronela, Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Olej olivový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z hovězího masa se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané okurky nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme, klíčky opláchneme a necháme okapat. Česnek prolisujeme, citronelu, koriandr a bazalku nasekáme najemno, maso nakrájíme na tenké nudličky, salát rozebereme na listy, opláchneme je, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Mrkev s okurkou, klíčky a salátem promícháme a vložíme na mísu. |
2 | Na rozpáleném rostlinném oleji osmažíme česnek s citronelou, přidáme maso a zprudka zhruba 2 minuty smažíme za neustálého míchání. Poté směs vyjmeme a do pánve vložíme bylinky, šťávu z limetek, olivový olej, chilli omáčku a za stálého míchání vaříme asi minutu. |
3 | Usmažené maso promícháme s bylinkovou zálivkou, navrstvíme na zeleninový salát a podáváme. |