Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57069

Ingredience

500 g Brambory
150 ml Hovězí vývar základní
500 g Kančí maso
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 413kJ
5% Sacharidy 18 g
56% Tuky 42 g
16% Sodík 317 mg
56% Bílkoviny 32 g

Běloruská pečeně postup přípravy receptu:

1

Z kýty divočáka ukrojíme 4 řízky, na okraji je nařízneme, naklepeme, po obou stranách potřeme česnekem rozetřeným se solí a vložíme na pekáč s rozehřátým sádlem. Na maso rozprostřeme velkou, na kolečka nakrájenou cibuli, vše poprášíme pepřem, posypeme majoránkou a lístky koriandru a přelijeme hovězím vývarem.

2

Pekáč zakryjeme a vložíme do středně vyhřáté trouby a necháme 45 minut dusit. Asi 20 minut před koncem dušení k masu přidáme oloupané a na čtvrtky nakrájené brambory. Na talíře přendáme plátky masa, přidáme brambory, přelijeme šťávou a posypeme sekanou pažitkou

Poznámka

Jde o starobylý národní pokrm, který lze připravit i z jiného masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept