Běloruská pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Běloruská pečeně
Běloruská pečeně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57069 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
150 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Kančí maso |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 36,4mg |
Draslík | 594,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Hovězí vývar základní, Kančí maso, Koriandr čerstvý, Majoránka, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Běloruská pečeně postup přípravy receptu:
1 | Z kýty divočáka ukrojíme 4 řízky, na okraji je nařízneme, naklepeme, po obou stranách potřeme česnekem rozetřeným se solí a vložíme na pekáč s rozehřátým sádlem. Na maso rozprostřeme velkou, na kolečka nakrájenou cibuli, vše poprášíme pepřem, posypeme majoránkou a lístky koriandru a přelijeme hovězím vývarem. |
2 | Pekáč zakryjeme a vložíme do středně vyhřáté trouby a necháme 45 minut dusit. Asi 20 minut před koncem dušení k masu přidáme oloupané a na čtvrtky nakrájené brambory. Na talíře přendáme plátky masa, přidáme brambory, přelijeme šťávou a posypeme sekanou pažitkou |
Poznámka
Jde o starobylý národní pokrm, který lze připravit i z jiného masa.