Uzbecký jehněčí šašlik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzbecký jehněčí šašlik
Uzbecký jehněčí šašlik
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57072 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 g | Anýz mletý |
4 krajíc | Chléb celozrnný žitný |
2 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Hořčice |
500 g | Jehněčí kýta |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 ks | Okurky nakládané |
3 g | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
100 g | Slanina vepřová |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 99,5mg |
Draslík | 663,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Jehněčí kýta, Ocet vinný, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzbecký jehněčí šašlik postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme marinádu. V porcelánové míse smícháme nadrobno nakrájenou cibuli, anýz, sladkou papriku a půl lžičky soli se lžící vinného octa. Jehněčí kýtu nakrájíme na tenké plátky, promícháme s marinádou a zakryté dáme do lednice na 3 hodiny marinovat. Mezitím na plátky nakrájíme uzenou slaninu. |
2 | Na jehlu střídavě napichujeme marinované maso a plátky slaniny, špízy poprášíme hladkou moukou a zprudka na grilu opečeme. |
3 | Posolené šašliky na talíři obkládáme plátky cibule, proužky papriky a nakládanými okurkami. Podáváme s hořčicí a černým chlebem. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování. Namísto na grilu můžeme také šašliky opéci na pánvi na rozpáleném oleji.