Telecí játra Stroganov - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra Stroganov
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57073 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Játra telecí |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sladkokyselá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
600 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Vývar zeleninový |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 527,5mg |
Draslík | 647,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra telecí, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Omáčka sladkokyselá, Rýže dušená, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra Stroganov postup přípravy receptu:
1 | Odblaněná játra nakrájíme na tenké nudličky a na půlkolečka velkou cibuli. |
2 | Játra prudce na oleji opečeme, přidáme nakrájenou cibuli, okořeníme pepřem a zasypeme hladkou moukou. Vše spolu vysmahneme, zalijeme 100 ml horkého zeleninového vývaru, krátce podusíme a rozmícháme. |
3 | Potom přidáme 2 lžíce sladkokyselé omáčky zamíchané do zakysané smetany, krátce povaříme a osolíme. |
4 | Na talíře rozdělíme játra, posypeme je sekaným koprem a přidáme dušenou rýži. |
5 | Porce přelijeme šťávou a podáváme. |
Do každého Stroganova patří žampiony!