Recept

Salát z fazolí, čočky a žampionů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57075
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

350 g Artyčoky sterilované
80 g Cibulka jarní
500 g Čočka sterilovaná
400 g Fazole cannellini
400 g Fazole červené sterilované
200 g Fazolové lusky zelené
200 g Salát hlávkový
400 ml Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé
Na zálivku
20 g Bazalka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
12,5 kávová lžička Hořčice Dijonská
250 g Jogurt bílý
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 626kJ
17% Sacharidy 62 g
9% Tuky 6 g
39% Sodík 772 mg
46% Bílkoviny 26 g

Salát z fazolí, čočky a žampionů postup přípravy receptu:

1

Očištěné a pokrájené fazolky vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 6 minut. Poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Čočku, fazole a artyčoky slijeme a necháme okapat. Artyčoky nakrájíme na čtvrtky. Žampiony a cibulky čistíme a nakrájíme na plátky, bazalku obereme na lístky, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat.

2

V misce promícháme jogurt, citronovou šťávu, sůl, pepř a hořčici dohladka.

3

Fazole, čočku, artyčoky, žampiony a bazalku promícháme se zálivkou a servírujeme na listech salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept