Salát z fazolí, čočky a žampionů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z fazolí, čočky a žampionů
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57075 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
350 g | Artyčoky sterilované |
80 g | Cibulka jarní |
500 g | Čočka sterilovaná |
400 g | Fazole cannellini |
400 g | Fazole červené sterilované |
200 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Salát hlávkový |
400 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Na zálivku | |
---|---|
20 g | Bazalka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
12,5 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
250 g | Jogurt bílý |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 42g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Cibulka jarní, Čočka sterilovaná, Fazole červené sterilované, Fazolové lusky zelené, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Bazalka, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole cannellini, Salát hlávkový, Hořčice Dijonská, Jogurt bílý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z fazolí, čočky a žampionů postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a pokrájené fazolky vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 6 minut. Poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Čočku, fazole a artyčoky slijeme a necháme okapat. Artyčoky nakrájíme na čtvrtky. Žampiony a cibulky čistíme a nakrájíme na plátky, bazalku obereme na lístky, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. |
2 | V misce promícháme jogurt, citronovou šťávu, sůl, pepř a hořčici dohladka. |
3 | Fazole, čočku, artyčoky, žampiony a bazalku promícháme se zálivkou a servírujeme na listech salátu. |