Salát z fazolových klíčků s pomerančovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z fazolových klíčků s pomerančovou zálivkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57076 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
400 g | Fazolové klíčky |
50 g | Okurka salátová |
120 g | Ořechy lískové |
1 ks | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
150 g | Sýr Feta |
500 ml | Voda pitná |
Na zálivku | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 špetka | Pepř černý mletý |
60 ml | Pomerančová šťáva |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 598,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,8mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Fazolové klíčky, Okurka salátová, Ořechy lískové, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Voda pitná, Olej arašídový (podzemnicový), Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Feta, Hořčice Bornier - hrubozrnná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z fazolových klíčků s pomerančovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Lískové oříšky opečeme v troubě předehřáté na 200 °C, promneme, abychom odstranili slupku, a nasekáme nahrubo. Okurku a dva řapíky celeru očistíme, nakrájíme na kostičky a v míse zakapeme lžící pomerančové šťávy. Pomeranč oloupeme, rozebereme na dílky a nakrájíme na kousky. Klíčky na minutu vhodíme do vroucí vody, poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Na zálivku promícháme pomerančovou šťávu s olejem, solí, pepřem a hořčicí. |
3 | Do mísy k zelenině rozdrobíme okapaný sýr, přidáme oříšky, pomeranč a klíčky. Směs přelijeme zálivkou, promícháme a podáváme. |