Recept

Arménský skopový šašlik

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57079
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Chléb celozrnný pšeničný
4 ks Cibule
4 ks Cibulka jarní
5 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Hořčice
4 polévková lžíce Kečup
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
400 g Skopová kýta
200 g Skopové ledvinky
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 706 kcal
Kilojoule 2 953kJ
21% Sacharidy 75 g
37% Tuky 28 g
44% Sodík 874 mg
73% Bílkoviny 41 g

Arménský skopový šašlik postup přípravy receptu:

1

Skopovou kýtu nakrájíme na kostky (4 ks na osobu), skopové ledvinky odblaníme, rozpůlíme, vyřízneme střední tučnou a žilnatou část a spaříme.

2

Nakrájené maso s ledvinkami vložíme do porcelánové mísy, přidáme drobně nasekanou cibuli, sůl a pepř, zakapeme 2 lžícemi oleje a citronovou šťávou a dobře promícháme. Zakrytou mísu vložíme do chladničky a maso necháme 3-4 hodiny marinovat.

3

Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky masa s ledvinkami, potřeme olejem a po všech stranách opečeme na grilu, popřípadě na pánvi.

4

Hotové šašliky přendáme na nahřáté talíře, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a obložíme na čtvrtky nakrájenými rajčaty.

5

Podáváme s hořčicí, kečupem a černým chlebem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept