Arménský skopový šašlik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arménský skopový šašlik
Arménský skopový šašlik
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57079 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Chléb celozrnný pšeničný |
4 ks | Cibule |
4 ks | Cibulka jarní |
5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Hořčice |
4 polévková lžíce | Kečup |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
400 g | Skopová kýta |
200 g | Skopové ledvinky |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 168,5mg |
Draslík | 892,9mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Cibule, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Pepř černý mletý, Skopová kýta, Skopové ledvinky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arménský skopový šašlik postup přípravy receptu:
1 | Skopovou kýtu nakrájíme na kostky (4 ks na osobu), skopové ledvinky odblaníme, rozpůlíme, vyřízneme střední tučnou a žilnatou část a spaříme. |
2 | Nakrájené maso s ledvinkami vložíme do porcelánové mísy, přidáme drobně nasekanou cibuli, sůl a pepř, zakapeme 2 lžícemi oleje a citronovou šťávou a dobře promícháme. Zakrytou mísu vložíme do chladničky a maso necháme 3-4 hodiny marinovat. |
3 | Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky masa s ledvinkami, potřeme olejem a po všech stranách opečeme na grilu, popřípadě na pánvi. |
4 | Hotové šašliky přendáme na nahřáté talíře, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a obložíme na čtvrtky nakrájenými rajčaty. |
5 | Podáváme s hořčicí, kečupem a černým chlebem. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.