Ruská selská hovězí pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruská selská hovězí pečeně
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57082 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory |
200 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Houby čerstvé |
600 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
80 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 113,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí svíčková, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruská selská hovězí pečeně postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme čerstvé houby, vývar slijeme a odložíme. Houby pak nakrájíme na plátky a opečeme na másle. |
2 | Potom připravíme omáčku. Na pánvi ze 40 g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji houbovým vývarem, přidáme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a 30 minut necháme bublat na kraji plotny. Do hotové omáčky přidáme nasekaný kopr, podle chuti ji osolíme a přikyselíme citronovou šťávou. |
3 | Odleželou hovězí svíčkovou nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a také je na oleji opečeme, stejně tak dozlatova opečeme cibuli nakrájenou na kolečka. Je třeba, abychom všechny komponenty opékali samostatně. |
4 | Poté rozdělíme opečené maso, brambory, cibuli a houby do zapékacích misek, zalijeme omáčkou, dobře zakryjeme poklicí a v mírně zahřáté troubě zapékáme asi hodinu. |
5 | Hotový pokrm servírujeme v zapékacích miskách, posypaný sekanou zelenou petrželkou. |