Recept

Telecí galja po ázerbajdžánsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57083

Ingredience

4 ks Cibule
200 g Dřínky
300 ml Hovězí vývar základní
400 g Kaštany jedlé
100 g Mandle
1 polévková lžíce Mateřídouška
0,5 kávová lžička Muškátový květ
80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
800 ml Voda pitná
5 stroužek Česnek
210 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 930 kcal
Kilojoule 3 892kJ
27% Sacharidy 96 g
47% Tuky 35 g
25% Sodík 506 mg
99% Bílkoviny 56 g

Telecí galja po ázerbajdžánsku postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme jedlé kaštany. Na vypouklé straně kaštany křížem nařízneme, položíme je na navlhčený plech a dáme na 10 minut do horké trouby. Puklé kaštany pak oloupeme, vložíme do široké nádoby tak, aby ležely vedle sebe, zalijeme je horkou vodou a přikryté pokličkou je dusíme na mírném ohni, až změknou. To trvá 30 minut. Hotové kaštany nakrájíme na čtvrtky.

2

Mezitím z telecí kýty ukrojíme 4 velké plátky, které lehce naklepeme, osolíme, poprášíme muškátovým květem a ve velkém kastrolu je po obou stranách na másle opečeme celkem 5 minut. Když maso obracíme, přisypeme k němu nahrubo nakrájenou cibuli a opékáme společně. Vše pak zalijeme 200 ml horkého hovězího vývaru, přidáme čočku a zakryté poklicí dáme dusit do mírně vyhřáté trouby. Po 20-25 minutách dušení přidáme k masu s cibulí a čočkou čtvrtky kaštanů, dřínky a nasekané mandle. Přilijeme ještě 100 ml horkého vývaru a dusíme dalších 30 minut. Potom přimícháme nahrubo nadrcený česnek, nasekanou čerstvou mateřídoušku a zelenou mátu. Vše společně necháme přejít varem a odstavíme.

3

Plátky masa rozdělíme na talíře, přidáme dušenou směs posypeme sekanou zelenou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept