Recept

Staroruské dušené hovězí maso

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57085

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,3 ks Celer bulvový
500 g Chléb celozrnný žitný
100 g Chléb konzumní
2 ks Cibule
650 g Hovězí kližka
500 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Slanina vepřová
80 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
125 ml Zakysaná smetana
200 g Červená řepa sterilovaná

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,051 kcal
Kilojoule 4 397kJ
27% Sacharidy 96 g
66% Tuky 50 g
85% Sodík 2 g
98% Bílkoviny 55 g

Staroruské dušené hovězí maso postup přípravy receptu:

1

Očištěnou hovězí kližku nakrájíme na kostky a obalíme v polohrubé mouce a prudce v pánvi na sádle po všech stranách opečeme. Dále na nudličky nakrájíme slaninu, na půlkolečka cibuli, na kolečka mrkev, na plátky celer a na kostičky 40 g tmavého žitného chleba.

2

Na dno kastrolu položíme nudličky slaniny a na ni rozložíme polovinu opečeného masa. Vše posypeme polovinou cibule, mrkve a celeru, osolíme, přidáme polovinu chleba, půl bobkového listu a drcený pepř. Na směs pak rozvrstvíme druhou polovinu masa, zeleniny a koření, povrch uhladíme a zalijeme horkým hovězím vývarem.

3

Kastrol postavíme na plotýnku, pokrm uvedeme do varu, pak jej dáme přikrytý do trouby a na mírném ohni do měkka dusíme. Asi po hodině zalijeme pokrm zakysanou smetanou a ještě 30 minut dusíme. Nakonec odkryjeme poklici a vše necháme krátce zapéct.

4

Dušené maso na talíři posypeme sekanou petrželkou a podáváme s chlebem a nakládanou červenou řepou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept