Chlebový nákyp s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový nákyp s rozinkami
Chlebový nákyp s rozinkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57087 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
160 g | Chléb toastový |
90 g | Cukr moučkový |
40 g | Cukr třtinový |
150 g | Jablka |
80 g | Marmeláda rybízová |
60 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
40 g | Pomerančová kůra |
100 g | Rozinky tmavé |
15 g | Skořice mletá |
25 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 220,4mg |
Draslík | 238,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cukr moučkový, Cukr třtinový, Jablka, Pomerančová kůra, Skořice mletá, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový nákyp s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Krajíčky toastového chleba namažeme máslem a marmeládou, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. |
2 | Třetinu krajíčků vyskládáme na dno tukem vymazané dortové formy, posypeme polovinou skořice, strouhané kůry, moučkového cukru, jablek, rozinek, zakryjeme druhou třetinou namazaných krajíčků chleba, posypeme zbylými rozinkami, skořicí, cukrem, jablky, kůrou a navrch položíme poslední třetinu krajíčků chleba. Povrch posypeme třtinovým cukrem, vejce rozšleháme v mléce a celý nákyp zalijeme. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 50 minut. |
3 | Upečený nákyp necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme. |