Jednoduchý recept

Chlebový nákyp s rozinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 57087
Kategorie: Nákypy

Ingredience

160 g Chléb toastový
90 g Cukr moučkový
40 g Cukr třtinový
150 g Jablka
80 g Marmeláda rybízová
60 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
40 g Pomerančová kůra
100 g Rozinky tmavé
15 g Skořice mletá
25 g Tuk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 866kJ
27% Sacharidy 96 g
37% Tuky 27 g
16% Sodík 319 mg
28% Bílkoviny 16 g

Chlebový nákyp s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Krajíčky toastového chleba namažeme máslem a marmeládou, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky.

2

Třetinu krajíčků vyskládáme na dno tukem vymazané dortové formy, posypeme polovinou skořice, strouhané kůry, moučkového cukru, jablek, rozinek, zakryjeme druhou třetinou namazaných krajíčků chleba, posypeme zbylými rozinkami, skořicí, cukrem, jablky, kůrou a navrch položíme poslední třetinu krajíčků chleba. Povrch posypeme třtinovým cukrem, vejce rozšleháme v mléce a celý nákyp zalijeme. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 50 minut.

3

Upečený nákyp necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept