Recept

Pečená štika na švédský způsob

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57088

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
870 g Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 339kJ
1% Sacharidy 2 g
30% Tuky 23 g
16% Sodík 313 mg
48% Bílkoviny 27 g

Pečená štika na švédský způsob postup přípravy receptu:

1

Čerstvou očištěnou štiku rozřízneme od řitního otvor až k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odřežeme hlavu, ploutve a rozřízneme ji podélně okolo páteře. Páteř vykrojíme, dobře ji pod tekoucí vodou omyjeme a nakrájíme na porce, které osušíme.

2

V misce rozšleháme vajíčko s hořčicí. Porce posypeme z každé strany solí, drceným kmínem a bílým pepřem. V pekáčku rozehřejeme máslo (2 lžíce) s olejem, porce štiky vložíme na omastek kůží vespod. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem posypeme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem (2 lžíce).

3

Pekáček se štikou vložíme do předehřáté trouby na 220 °C. Pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova. Během pečení maso polijeme výpekem.

4

Porce upečené štiky dáme na talíře, do výpeku přilijeme 1 dl smetany, necháme přejít varem a vzniklou omáčku přidáme k porcím a hned podáváme.

Poznámka

Nejvodnější přílohou jsou pečené nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept