Dušená hovězí plec na sušených švestkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená hovězí plec na sušených švestkách
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57091 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
550 g | Hovězí plec |
500 ml | Hovězí vývar základní |
2 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
600 g | Rýže dušená |
80 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 123,9mg |
Draslík | 951,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí plec, Hovězí vývar základní, Petržel kořen, Rýže dušená, Sádlo škvařené, Sůl, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená hovězí plec na sušených švestkách postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky a mrkev s petrželí na plátky. Maso na polovině sádla na pánvi prudce opečeme. Stejně tak prudce osmahneme na druhé polovině sádla ve větším kastrole cibuli a zeleninu. |
2 | K zelenině přidáme rajský protlak, opečené maso i s výpekem, vše zalijeme horkým hovězím vývarem, osolíme, opepříme a přikryté dusíme asi hodinu. Mezitím vypeckujeme sušené švestky, podélně je překrájíme, přidáme k masu a společně dusíme, dokud není maso měkké. |
3 | Podáváme s dušenou rýží, maso před podáváním posypeme sekanou petrželkou. |