Arménská dolma ve vinných listech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arménská dolma ve vinných listech
Arménská dolma ve vinných listech
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57094 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
7 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko - podmáslí |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Rýže dušená |
550 g | Skopová plec |
3 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vinné listy |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 16,8mg |
Draslík | 552,7mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rýže dušená, Sůl, Vinné listy mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopová plec, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arménská dolma ve vinných listech postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou skopovou plec umeleme, 5 stroužků česneku prolisujeme a nadrobno nasekáme cibuli a zelenou petrželku. |
2 | Mleté maso smícháme s dušenou rýží, česnekem, cibulí, petrželkou, solí a pepřem, vše dobře promícháme. Z opláchnutých velkých vinných listů odstraníme stopky, listy položíme po dvou na sebe, poklademe nádivkou a stočíme v závitky. |
3 | Závitky urovnáme do kastrolu, osolíme, poklademe vločkami másla, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a pod pokličkou hodinu dusíme. |
4 | Dolmu podáváme s kyselým mlékem, ochuceným utřeným česnekem se solí. |