Recept

Telecí na víně po gruzínsku

  • Gruzie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57095
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Cibule
50 g Hrozinky
120 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Muškátový květ
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
600 g Rýže dušená
1 kávová lžička Sůl
550 g Telecí hruď
250 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 803 kcal
Kilojoule 3 360kJ
11% Sacharidy 39 g
167% Tuky 125 g
15% Sodík 304 mg
53% Bílkoviny 30 g

Telecí na víně po gruzínsku postup přípravy receptu:

1

Telecí hrudí nakrájíme na malé kousky a cibuli jemně nasekáme. Do 250 ml červeného vína namočíme hrozinky.

2

V kastrole na másle společně orestujeme telecí maso s cibulí. Jakmile osmahnou, směs osolíme, okořeníme muškátovým květem a pepřem a zalijeme vínem s hrozinkami. Přikryjeme poklicí a dusíme, asi 35-40 minut, dokud maso nezměkne.

3

Při podávání klademe na talíř maso podlité částí vydušené šťávy, překryjeme čerstvou dušenou rýží, kterou přelijeme druhou částí šťávy. Vše posypeme sekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept