Recept

Vařená štika s bylinkami

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57096
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
1 ks Cibule
8 ks Pepř bílý celý
3 polévková lžíce Petržel - nať
800 g Štika obecná
1,5 kávová lžička Sůl
5 dl Voda pitná
Na ozdobu
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
4 ks Rajčata
Křenová šlehačka
2 polévková lžíce Křen
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 039kJ
17% Sacharidy 63 g
21% Tuky 16 g
15% Sodík 308 mg
58% Bílkoviny 33 g

Vařená štika s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Omyjeme petrželovou a celerovou nať, poté ji svážeme nití. Očistíme cibuli a omyjeme rajčata. Několik snítek petrželky kudrnky omyjeme pod tekoucí vodou a odložíme do misky. Křen oloupeme, jemně nastrouháme a dáme do mísy. Sladkou smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou zlehka promícháme s křenem.

2

V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody. Přidáme do ní sůl, bobkový list, celý pepř, svazek bylinek, cibuli a pomalu vaříme asi 10 minut.

3

Očištěnou čerstvou štiku rozřízneme od řitního otvor až k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odřežeme hlavu, ploutve a rozřízneme ji podélně okolo páteře. Páteř vykrojíme a nakrájíme na porce, které dobře pod tekoucí vodou omyjeme. Poté do vroucí vody vložíme porce štiky a velmi pomalu je "táhneme" 10-14 minut doměkka. Uvařenou štiku vyjmeme z vody, porce dáme na talíře, ke každé porci dáme kopeček křenové šlehačky, vše obložíme rajčaty, která jsme pokrájeli na osminky. Štiku ozdobíme snítky petrželky kudrnky a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept