Arménský Kokolak Gecharkuni (masové knedlíčky s kroupami) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arménský Kokolak Gecharkuni (masové knedlíčky s kroupami)
Arménský Kokolak Gecharkuni (masové knedlíčky s kroupami)
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57097 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 ml | Brandy |
3 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
2 l | Hovězí vývar základní |
200 g | Kroupy ječné |
150 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 198,3mg |
Draslík | 475,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kroupy ječné, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Arménský Kokolak Gecharkuni (masové knedlíčky s kroupami) postup přípravy receptu:
1 | Při výrobě této arménské speciality maso nemeleme, ale dřevěnou paličkou roztlučeme a potom šleháme s přísadami. Pro zjednodušení je možno použít mixeru. |
2 | Nejprve uvaříme kroupy. Dobře vyprané kroupy na 4 hodiny namočíme do studené vody, potom je scedíme a dáme vařit do 1 litru osoleného hovězího vývaru. To trvá asi 90 minut. |
3 | Mezitím nakrájíme na kostky hovězí zadní, vložíme do mixeru a rozmixujeme ho. Přerušíme mixování, přilijeme koňak a mléko, přidáme vejce s rozpuštěným máslem, sůl a pepř a vše spolu v mixeru prošleháme. Do hotové směsi přidáme mouku, najemno nakrájenou cibuli a sekanou petrželku a vše spolu dobře prohněteme. |
4 | Z masové směsi utvoříme malé knedlíčky, které dřevěnou lžící klademe do vroucího osoleného hovězího vývaru a vaříme zvolna na slabém ohni, dokud nevyplavou na povrch. |
5 | Kroupy i knedlíčky podáváme na stůl zvlášť, ve dvou servírovacích miskách, ve třetí misce podáme horký vývar z knedlíčků na přelití pokrmu na talířích. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k namočení krup.