Recept

Arménský Kokolak Gecharkuni (masové knedlíčky s kroupami)

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57097

Ingredience

30 ml Brandy
3 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
2 l Hovězí vývar základní
200 g Kroupy ječné
200 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
150 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
3 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 801 kcal
Kilojoule 3 351kJ
15% Sacharidy 53 g
54% Tuky 41 g
101% Sodík 2 g
95% Bílkoviny 53 g

Arménský Kokolak Gecharkuni (masové knedlíčky s kroupami) postup přípravy receptu:

1

Při výrobě této arménské speciality maso nemeleme, ale dřevěnou paličkou roztlučeme a potom šleháme s přísadami. Pro zjednodušení je možno použít mixeru.

2

Nejprve uvaříme kroupy. Dobře vyprané kroupy na 4 hodiny namočíme do studené vody, potom je scedíme a dáme vařit do 1 litru osoleného hovězího vývaru. To trvá asi 90 minut.

3

Mezitím nakrájíme na kostky hovězí zadní, vložíme do mixeru a rozmixujeme ho. Přerušíme mixování, přilijeme koňak a mléko, přidáme vejce s rozpuštěným máslem, sůl a pepř a vše spolu v mixeru prošleháme. Do hotové směsi přidáme mouku, najemno nakrájenou cibuli a sekanou petrželku a vše spolu dobře prohněteme.

4

Z masové směsi utvoříme malé knedlíčky, které dřevěnou lžící klademe do vroucího osoleného hovězího vývaru a vaříme zvolna na slabém ohni, dokud nevyplavou na povrch.

5

Kroupy i knedlíčky podáváme na stůl zvlášť, ve dvou servírovacích miskách, ve třetí misce podáme horký vývar z knedlíčků na přelití pokrmu na talířích.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k namočení krup.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept