Ruské zapékané palačinky s masovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruské zapékané palačinky s masovou náplní
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57098 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
60 g | Gouda |
300 g | Hovězí maso vařené |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
150 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko kefírové |
350 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
4 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 598,2mg |
Draslík | 278,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Hovězí maso vařené, Máslo čerstvé, Mléko kefírové, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruské zapékané palačinky s masovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme masovou náplň. Jemně umeleme vařené maso a nadrobno nakrájíme cibuli. |
2 | V kastrolku zpěníme máslo, na něm lehce orestujeme cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme, rozklepneme 1 vejce, zamícháme a stáhneme z ohně. Do směsi pak ještě vmícháme 100 ml zakysané smetany a sekanou petrželku. |
3 | Potom upečeme palačinky. V misce rozšleháme 3 vejce se solí a cukrem, přidáme 150 ml mléka a za stálého míchání přisypáváme mouku. Vypracujeme těsto tak, aby v něm nebyly hrudky, a potom zředíme asi 200 ml mléka. |
4 | Na středně velké pánvi rozpustíme máslo a po celé pánvi naběračkou těsto rozlijeme tak, aby dno pánve bylo slabě zakryto. Pečeme na plotně po obou stranách do zlatožluta. Upečené palačinky skládáme do přikrytého kastrolu. |
5 | Hotové palačinky potřeme připravenou náplní, svineme, v půli je překrojíme a naskládáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Ve 200 ml zakysané smetany rozkvedláme 2 žloutky, přidáme 1 lžičku cukru a soli a směsí palačinky zalijeme. Povrch ještě posypeme strouhaným sýrem a ve středně vyhřáté troubě pečeme dočervena, asi 30 minut. Zapékané palačinky podáváme s osoleným kysaným mlékem, ve kterém jsme rozmíchali sekaný kopr. |