Sibiřské pelmeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sibiřské pelmeně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57099 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Hovězí maso přední |
200 g | Máslo čerstvé |
330 g | Mouka polohrubá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
230 g | Vepřový bok |
2 l | Voda pitná |
400 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 307,1mg |
Draslík | 613,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hovězí maso přední, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sibiřské pelmeně postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, 1 vejce, vlažné vody a soli uhněteme těsto, necháme na 30 minut odpočinout. Pak ho rozválíme do placky silné 1-1,5 mm. |
2 | Mezitím umeleme hovězí a vepřové maso, nakrájíme cibuli, společně zamícháme, osolíme, opepříme, rozklepneme 1 vejce, přidáme špetku cukru a znovu důkladně promícháme. |
3 | Z těsta vykrájíme tvořítkem kolečka o průměru 4 cm. Na každé kolečko položíme 1 lžičku masové náplně, těsto přehneme a okraje silně stiskneme obrácenou vidličkou. Pelmeně rozložíme na prkénko a postavíme na 0.5 hodiny do chladu. |
4 | Potom je vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 8-10 minut. Hotové pelmeně vyplavou na povrch, z vařící vody je vyndaváme drátěnou naběračkou. |
5 | Podáváme je s rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odpočinutí“ těsta. Pelmeně můžeme použít i jako vložku do hovězího vývaru.