Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57099
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr krupice
200 g Hovězí maso přední
200 g Máslo čerstvé
330 g Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
230 g Vepřový bok
2 l Voda pitná
400 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,284 kcal
Kilojoule 5 374kJ
19% Sacharidy 69 g
132% Tuky 99 g
39% Sodík 783 mg
56% Bílkoviny 32 g

Sibiřské pelmeně postup přípravy receptu:

1

Z mouky, 1 vejce, vlažné vody a soli uhněteme těsto, necháme na 30 minut odpočinout. Pak ho rozválíme do placky silné 1-1,5 mm.

2

Mezitím umeleme hovězí a vepřové maso, nakrájíme cibuli, společně zamícháme, osolíme, opepříme, rozklepneme 1 vejce, přidáme špetku cukru a znovu důkladně promícháme.

3

Z těsta vykrájíme tvořítkem kolečka o průměru 4 cm. Na každé kolečko položíme 1 lžičku masové náplně, těsto přehneme a okraje silně stiskneme obrácenou vidličkou. Pelmeně rozložíme na prkénko a postavíme na 0.5 hodiny do chladu.

4

Potom je vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 8-10 minut. Hotové pelmeně vyplavou na povrch, z vařící vody je vyndaváme drátěnou naběračkou.

5

Podáváme je s rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odpočinutí“ těsta. Pelmeně můžeme použít i jako vložku do hovězího vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept