Recept

Hovězí maso s květákem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 571
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Česnek
500 g Cibule
20 g Glutasol
1000 g Hovězí maso přední
300 ml Hovězí vývar základní
400 g Květák
300 ml Olej stolní
200 ml Omáčka sójová
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
20 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 006kJ
3% Sacharidy 10 g
50% Tuky 38 g
47% Sodík 949 mg
44% Bílkoviny 25 g

Hovězí maso s květákem postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme a necháme částečně ztuhnout v chladničce. Potom je nakrájíme přes vlákno na tenké plátky.

2

Ve větší pánvi rozehřejeme tuk a osmahneme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme maso a vidličkou je promícháme, aby se neslepilo.

3

Připravené maso krátce opečeme, přidáme sůl, pepř, sójovou omáčku a glutasol a maso vyjmeme. Nesmíme je opékat dlouho, aby neztvrdlo a uvnitř zůstalo měkké.

4

Do šťávy po opékání přidáme květák rozdělený na růžičky, zalijeme jej vývarem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

5

Nakonec přidáme připravené maso a třený česnek, vše promícháme a prohřejeme.

6

Při podávání posypeme pokrm omytou, drobně nakrájenou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept