Recept

Moldavské mititei – kuličky z mletého hovězího masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57100
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
500 g Hovězí libové
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
8 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná
300 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 583kJ
3% Sacharidy 12 g
32% Tuky 24 g
27% Sodík 532 mg
56% Bílkoviny 31 g

Moldavské mititei – kuličky z mletého hovězího masa postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso z krkovice 2x umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme jemně utřený česnek se solí, sůl, pepř a 3 lžíce horké vody. Směs dobře prohněteme a utváříme válečky dlouhé asi 6 cm. Potřeme je olejem a dáme na 30 minut do chladničky odležet.

2

Mezitím na proužky nakrájíme pálivou zelenou papriku a na čtvrtky menší rajčata.

3

Odležené mititei upečeme po všech stranách na grilu.

4

Pokrm podáváme jako teplý mezichod s proužky pálivé papriky a čtvrtkami rajčat a osolenou zakysanou smetanou jako dipem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odležení“ masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept