Moldavské mititei – kuličky z mletého hovězího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moldavské mititei – kuličky z mletého hovězího masa
Moldavské mititei – kuličky z mletého hovězího masa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57100 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
500 g | Hovězí libové |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 111,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,7mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí libové, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moldavské mititei – kuličky z mletého hovězího masa postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso z krkovice 2x umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme jemně utřený česnek se solí, sůl, pepř a 3 lžíce horké vody. Směs dobře prohněteme a utváříme válečky dlouhé asi 6 cm. Potřeme je olejem a dáme na 30 minut do chladničky odležet. |
2 | Mezitím na proužky nakrájíme pálivou zelenou papriku a na čtvrtky menší rajčata. |
3 | Odležené mititei upečeme po všech stranách na grilu. |
4 | Pokrm podáváme jako teplý mezichod s proužky pálivé papriky a čtvrtkami rajčat a osolenou zakysanou smetanou jako dipem. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odležení“ masa.