Rajčatová omáčka s banánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová omáčka s banánem
Rajčatová omáčka s banánem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 57103 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
80 g | Banány |
20 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
30 g | Chilli paprička |
50 g | Cibule |
15 g | Cukr třtinový |
25 g | Limetková kůra |
30 g | Olej olivový |
60 g | Paprika zelená |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 444,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 550,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr třtinový, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová omáčka s banánem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zelenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, banán oloupeme a rozmačkáme vidličkou, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno. Petřelku a bazalku nasekáme nadrobno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přidáme scezená rajčata, banán, chilli papričku, papriku, kousek limetkové kůry, osladíme třtinovým cukrem, podle chuti osolíme, opepříme a podusíme doměkka. |
3 | Před podáváním odstraníme kůru a vmícháme bazalku s petrželkou. |