Skopové špízy s hroznem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové špízy s hroznem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57105 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
60 ml | Citronová šťáva |
200 g | Hroznové víno |
20 g | Koriandr čerstvý |
50 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
600 g | Skopová kýta |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 239,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hroznové víno, Koriandr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové špízy s hroznem postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso odblaníme, zbavíme loje a nakrájíme na větší kostky. Pak v misce smícháme olej s citronovu šťávou, přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek, posekané lístky koriandru, promícháme, přimícháme maso a necháme 2 hodiny marinovat. Cibuli nakrájíme na osminky, hroznové víno otrháme a omyjeme. |
2 | Na jehly střídavě napichujeme kostky masa, kuličky hroznového vína a kousky cibule. Grilujeme na venkovním grilu nebo grilovací pánvi dozlatova. |