Recept

Vepřové žebírko s hrozny a šafránovou rýží

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57106
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
400 g Hroznové víno
120 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Rýže loupaná
2 špetka Šafrán
1 kávová lžička Skořice mletá
3 kávová lžička Sůl
600 g Vepřové kotlety
200 ml Víno červené
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 801 kcal
Kilojoule 3 351kJ
19% Sacharidy 67 g
52% Tuky 39 g
34% Sodík 677 mg
64% Bílkoviny 36 g

Vepřové žebírko s hrozny a šafránovou rýží postup přípravy receptu:

1

Rýži přebereme, vypereme a scedíme. Rozehřejeme troubu na 170°C.

2

Na polovině másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme scezenou rýži a za stálého míchání 0.5 minuty opékáme. Zalijeme vodou, přidáme šafrán, osolíme a důkladně zamícháme, aby se rýže u dna nepřichytila. Chvíli povaříme, zakryjeme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby.

3

Vepřové kotlety naklepeme, ostrým nožem uvolníme kost, osolíme je, okořeníme pepřem a skořicí a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji, celkem 8-10 minut. Opečená žebírka uložíme do tepla, šťávu podle chuti osolíme, zalijeme červeným vínem, přidáme 1 lžičku cukru a asi 5 minut provaříme.

4

Mezitím na zbylém másle prohřejeme hroznové víno.

5

Hotovou rýži před podáváním načechráme vidličkou, upravíme na talíře, přelijeme polovinou šťávy, na rýži položíme žebírka, obložíme prohřátými kuličkami vína a přelijeme druhou polovinou šťávy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept