Jednoduchý recept

Jehněčí špízy s jogurtovou omáčkou

  • Gruzie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 57110
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
50 ml Citronová šťáva
600 g Jehněčí kýta
250 g Jogurt bílý
25 g Koriandr čerstvý
15 g Máta
150 g Okurka salátová
50 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata soudková
8 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 082kJ
3% Sacharidy 13 g
48% Tuky 36 g
46% Sodík 925 mg
55% Bílkoviny 31 g

Jehněčí špízy s jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso z jehněčí kýty nakrájíme na kostky, vsypeme do misky, zalijeme olejem, citronovou šťávou, přidáme posekané lístky koriandru, sůl, pepř, důkladně promícháme, aby se maso v marinádě obalilo a necháme aspoň 1 hodinu uležet. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.

2

Na jehly střídavě napichujeme maso, cibuli a rajčata. Grilujeme na venkovním grilu nebo v troubě zhruba 10 minut.

3

Do jogurtu vmícháme nastrouhanou okurku, posekané lístky máty a grilované špízy v této omáčce namáčíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept