Arménské smažené masové knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arménské smažené masové knedlíčky
Arménské smažené masové knedlíčky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57112 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej hroznový |
200 ml | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata |
500 g | Rýže dušená |
100 g | Strouhanka |
3 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí plec |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
1000 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 360,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 7,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Muškátový květ, Ocet vinný, Olej hroznový, Olej slunečnicový, Rajčata, Rýže dušená, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Telecí plec, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arménské smažené masové knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Umeleme telecí maso a drobně nakrájíme cibuli, kterou orestujeme na másle. |
2 | V míse smícháme mleté maso s restovanou cibulí, žloutkem, dušenou rýží, solí, pepřem a muškátovým květem. Směs dobře propracujeme, vytvoříme z ní knedlíčky, které povaříme 15-20 minut ve slaném zeleninovém vývaru, drátěnou naběračkou je vybereme a necháme okapat. |
3 | Uvařené knedlíčky pak obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a v rozpáleném oleji je dozlatova osmažíme. |
4 | Hotové knedlíčky podáváme se čtvrtkami posolených rajčat, které pokapeme vinným olejem a vinným octem a posypeme nadrceným česnekem. |