Recept

Arménské smažené masové knedlíčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57112
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
40 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Muškátový květ
2 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej hroznový
200 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
8 ks Rajčata
500 g Rýže dušená
100 g Strouhanka
3 kávová lžička Sůl
600 g Telecí plec
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
1000 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 816 kcal
Kilojoule 3 414kJ
21% Sacharidy 76 g
47% Tuky 35 g
106% Sodík 2 g
85% Bílkoviny 48 g

Arménské smažené masové knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Umeleme telecí maso a drobně nakrájíme cibuli, kterou orestujeme na másle.

2

V míse smícháme mleté maso s restovanou cibulí, žloutkem, dušenou rýží, solí, pepřem a muškátovým květem. Směs dobře propracujeme, vytvoříme z ní knedlíčky, které povaříme 15-20 minut ve slaném zeleninovém vývaru, drátěnou naběračkou je vybereme a necháme okapat.

3

Uvařené knedlíčky pak obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a v rozpáleném oleji je dozlatova osmažíme.

4

Hotové knedlíčky podáváme se čtvrtkami posolených rajčat, které pokapeme vinným olejem a vinným octem a posypeme nadrceným česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept