Gruzínské skopové klobásky kupaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gruzínské skopové klobásky kupaty
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57113 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 ml | Brusinky |
6 stroužek | Česnek |
600 g | Chléb pšeničný (bílý) |
2 ks | Cibule |
150 ml | Hořčice |
150 ml | Kečup ostrý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
600 g | Skopová plec |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Vepřová střeva tenká |
2 l | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 269,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Skořice mletá, Sůl, Vepřová střeva tenká, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky, Hořčice, Kečup ostrý, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gruzínské skopové klobásky kupaty postup přípravy receptu:
1 | Skopovou plec nahrubo umeleme a najemno nakrájíme cibuli s česnekem. |
2 | V míse důkladně promícháme mleté maso, cibuli a česnek se solí, pepřem, skořicí, zázvorem a brusinkami. Směsí naplníme dobře vypraná skopová nebo vepřová střívka a převážeme do tvaru podkovy. |
3 | Klobásy nejprve vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a vaříme 10 minut, ovařené kupaty potom zvolna pečeme nad řeřavým uhlím. |
4 | Opečené klobásy podáváme s bílým chlebem, hořčicí a ostrým kečupem. |
5 | Kupaty jsou gruzínskou národní specialitou, mají mít velmi ostrou chuť. |