Recept

Gruzínské skopové klobásky kupaty

  • Gruzie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57113
Kategorie: Maso

Ingredience

200 ml Brusinky
6 stroužek Česnek
600 g Chléb pšeničný (bílý)
2 ks Cibule
150 ml Hořčice
150 ml Kečup ostrý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
600 g Skopová plec
0,5 kávová lžička Skořice mletá
2 kávová lžička Sůl
100 g Vepřová střeva tenká
2 l Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,032 kcal
Kilojoule 4 320kJ
33% Sacharidy 119 g
62% Tuky 46 g
72% Sodík 1 g
57% Bílkoviny 32 g

Gruzínské skopové klobásky kupaty postup přípravy receptu:

1

Skopovou plec nahrubo umeleme a najemno nakrájíme cibuli s česnekem.

2

V míse důkladně promícháme mleté maso, cibuli a česnek se solí, pepřem, skořicí, zázvorem a brusinkami. Směsí naplníme dobře vypraná skopová nebo vepřová střívka a převážeme do tvaru podkovy.

3

Klobásy nejprve vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a vaříme 10 minut, ovařené kupaty potom zvolna pečeme nad řeřavým uhlím.

4

Opečené klobásy podáváme s bílým chlebem, hořčicí a ostrým kečupem.

5

Kupaty jsou gruzínskou národní specialitou, mají mít velmi ostrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept