Ruské hovězí karbanátky plněné vařeným vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruské hovězí karbanátky plněné vařeným vejcem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57115 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 ks | Ančovička - filety |
5 stroužek | Česnek |
500 g | Hovězí maso přední |
1 ks | Okurka salátová |
150 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
150 ml | Sodovka |
3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 204,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Hovězí maso přední, Okurka salátová, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sodovka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruské hovězí karbanátky plněné vařeným vejcem postup přípravy receptu:
1 | Přední hovězí maso na masovém strojku jemně umeleme a prolisujeme česnek. Natvrdo uvaříme vejce, oloupeme ho a rozdělíme na čtvrtky. |
2 | Do masa v míse přidáme trochu sodovky, sůl, česnek, pepř, papriku a dobře promícháme, ze směsi pak utvoříme 4 široké karbanátky. |
3 | Na každý položíme čtvrtku vejce a 1 vykostěnou ančovičku, zabalíme a zakulatíme na váleček. Potom karbanátky zvolna smažíme na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. |
4 | Usmažené karbanátky podáváme na talíři obložené plátky malé salátové okurky a čtvrtkami rajčat. Přílohu přelijeme osolenou zakysanou smetanou rozmíchanou se sekanou petrželkou. |