Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57117
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
4 polévková lžíce Gouda
400 ml Hovězí vývar základní
125 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
400 g Okurky nakládané
3 polévková lžíce Olej rostlinný
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
300 g Špagety, Makarony
3 kávová lžička Sůl
100 g Šunka uzená
600 g Telecí kýta
1,5 l Voda pitná
6 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 996 kcal
Kilojoule 4 169kJ
23% Sacharidy 84 g
63% Tuky 47 g
109% Sodík 2 g
114% Bílkoviny 64 g

Telecí filé Orlov postup přípravy receptu:

1

Z 50 g másla a 40 g hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji horkým hovězím vývarem, osolíme a necháme za občasného zamíchání na mírném ohni 0.5 hodiny provařit. Pak omáčku stáhneme z ohně, necháme vychladnout a přimícháme šlehačku. Polovinu omáčky poté smícháme se šunkou nakrájenou na nudličky.

2

Mezitím ve slané vodě uvaříme makarony, scedíme je, propláchneme a necháme okapat. Dále na 40 g másla zpěníme cibulku, přidáme pokrájené žampiony, chvíli necháme podusit a dáme stranou.

3

Z telecí kýty ukrojíme 4 plátky, lehce je naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na oleji, na každé straně asi 3 minuty.

4

Uvařené makarony smícháme s polovinou omáčky se šunkou a dáme do zapékací mísy. Na ně rozvrstvíme dušené žampiony a navrch položíme opečené řízky. Vše přelijeme druhou polovinou omáčky, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme máslem a v horké troubě zapečeme.

5

Podáváme s pikantními nakládanými okurčičkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept