Recept

Soljanka z masové směsi

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57119
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Gouda
150 g Hovězí maso vařené
1 polévková lžíce Kapary sterilované
1 kávová lžička Kmín drcený
4 kávová lžička Kompot brusinkový
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
150 g Kuřecí maso vařené
40 g Máslo čerstvé
3 ks Okurky nakládané
10 ks Olivy zelené
100 g Párky Debrecínské
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
400 ml Rajčatová šťáva
140 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
100 g Uzené maso vařené
750 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 902 kcal
Kilojoule 3 772kJ
8% Sacharidy 27 g
99% Tuky 75 g
188% Sodík 4 g
57% Bílkoviny 32 g

Soljanka z masové směsi postup přípravy receptu:

1

Nejprve podusíme kysané zelí. V kastrole na 70 g sádla osmahneme 1 drobně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené kysané zelí i s nálevem, sůl, cukr a drcený kmín a přikryté 10 minut dusíme.

2

Mezitím na kousky nakrájíme vařené hovězí, drůbeží a uzené maso, párky, olivy, cibuli a nakládané okurky.

3

Ve velké pánvi na sádle zpěníme cibuli. Poté vložíme nakrájené maso, okurky a vypeckované olivy, přidáme solené kapary a pepř, zalijeme rajskou šťávou, zamícháme, 15 minut povaříme a směs podle chuti přisolíme.

4

Do 4 zapékacích misek rozložíme na dno polovinu teplého dušeného zelí, na něj dáme povařenou masovou směs, kterou zakryjeme druhou polovinou zelí. Povrch uhladíme, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme máslem a v horké troubě zapečeme.

5

Soljanku podáváme v zapékacích miskách, posypanou sekaným koprem a ozdobenou brusinkovým kompotem.

Poznámka

Při přípravě soljanky můžeme jako suroviny použít různé zbytky vařeného nebo pečeného masa, drůbeže, zvěřiny, drobů apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept