Recept

Archangelská domácí hovězí pečeně

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57121
Kategorie: Brambory

Ingredience

2 ks Bobkový list
600 g Brambory vařené
400 g Červená řepa sterilovaná
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
500 g Hovězí maso zadní
400 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 599kJ
18% Sacharidy 64 g
264% Tuky 198 g
69% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 36 g

Archangelská domácí hovězí pečeně postup přípravy receptu:

1

Na větší kousky nakrájíme zadní hovězí maso, osolíme, opepříme a v kastrole zprudka opečeme na sádle, podlijeme horkým hovězím vývarem a dusíme do poloměkka asi 45 minut.

2

Mezitím nakrájíme na kolečka mrkev, na sádle osmahneme cibuli a nasucho opražíme polohrubou mouku, které pak přidáme k masu spolu s rajčatovým protlakem, bobkovým listem a novým kořením. Přivedeme k varu a společně dusíme asi 15 minut. Před koncem dušení přimícháme ještě zakysanou smetanu.

3

Během dušení také na kolečka nakrájíme vařené brambory a v pánvi na sádle je dorůžova opečeme.

4

Když je maso měkké, drátěnou naběračkou ho z kastrolu vyjmeme, omáčku zbavíme kousků koření, rozšleháme ji a podle chuti přisolíme.

5

Potom vyložíme dno zapékací mísy polovinou opečených brambor, na ně navršíme polovinu masa a dále znovu vrstvu brambor a masa. Zalijeme omáčkou a povrch posypeme drceným česnekem, zapékací mísu vložíme do mírně vyhřáté trouby a asi 15 minut zapékáme.

6

Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s nakládanou červenou řepou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept