Recept

Karelská telecí játra na houbách

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57122
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 kávová lžička Brusinky
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Gouda
50 g Houby sušené
250 g Játra telecí
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
8 plátek Veka
250 ml Voda pitná
200 ml Vývar zeleninový
125 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 727kJ
8% Sacharidy 29 g
30% Tuky 22 g
25% Sodík 506 mg
43% Bílkoviny 24 g

Karelská telecí játra na houbách postup přípravy receptu:

1

Nejprve propláchneme sušené hřiby a na 0.5 hodiny je necháme namočené ve vlažné vodě, ve které je povaříme, a pak nadrobno nasekáme. Mezitím nakrájíme cibuli a ve větší pánvi ji na másle necháme zesklovatět.

2

Telecí játra nakrájená na kousky poklademe na pánev k cibulce, 6 minut je opékáme ze všech stran, přidáme sekané houby a vše společně ještě opečeme. Zaprášíme moukou, necháme vysmahnout, zalijeme horkým zeleninovým vývarem, promícháme a necháme asi 15 minut dusit, až játra změknou. Potom je zalijeme kysanou smetanou, osolíme a promícháme.

3

Směs rozdělíme do 4 zapékacích misek a do každé vmícháme 1 lžičku brusinkové zavařeniny. Povrch posypeme strouhaným sýrem, misky vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme.

4

Podáváme s bílým pečivem jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept