Karelská telecí játra na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karelská telecí játra na houbách
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57122 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 kávová lžička | Brusinky |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Gouda |
50 g | Houby sušené |
250 g | Játra telecí |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
8 plátek | Veka |
250 ml | Voda pitná |
200 ml | Vývar zeleninový |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 237,9mg |
Draslík | 715,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Cibule, Játra telecí, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Houby sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Veka, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karelská telecí játra na houbách postup přípravy receptu:
1 | Nejprve propláchneme sušené hřiby a na 0.5 hodiny je necháme namočené ve vlažné vodě, ve které je povaříme, a pak nadrobno nasekáme. Mezitím nakrájíme cibuli a ve větší pánvi ji na másle necháme zesklovatět. |
2 | Telecí játra nakrájená na kousky poklademe na pánev k cibulce, 6 minut je opékáme ze všech stran, přidáme sekané houby a vše společně ještě opečeme. Zaprášíme moukou, necháme vysmahnout, zalijeme horkým zeleninovým vývarem, promícháme a necháme asi 15 minut dusit, až játra změknou. Potom je zalijeme kysanou smetanou, osolíme a promícháme. |
3 | Směs rozdělíme do 4 zapékacích misek a do každé vmícháme 1 lžičku brusinkové zavařeniny. Povrch posypeme strouhaným sýrem, misky vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme. |
4 | Podáváme s bílým pečivem jako teplý předkrm. |