Gruzínská hovězí roštěná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gruzínská hovězí roštěná
Gruzínská hovězí roštěná
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57123 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
400 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Kečup |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno červené |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 713,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Hovězí vývar základní, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Kečup, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gruzínská hovězí roštěná postup přípravy receptu:
1 | Z hovězího roštěnce nakrájíme 4 plátky, které naklepeme a okraje nařízneme, nastrouháme cibuli a na kostičky nakrájíme sterilované okurky. |
2 | V kastrole rozpálíme olej, na něm prudce z obou stran opečeme osolené plátky masa. Maso přendáme na nahřátou mísu a udržujeme v teple. Do oleje přidáme nastrouhanou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme horkým hovězím vývarem, přidáme kečup, worcesterskou omáčku a nakrájené okurky, prolisovaný česnek, osolíme, zalijeme červeným vínem, dobře promícháme a krátce podusíme. |
3 | Hotovou roštěnou přelijeme omáčkou, porce podáváme ozdobené 1/4 malého citronu a sekanou petrželkou. |