Recept

Kozácké vepřové ledvinky

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57124
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
500 g Brambory
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
300 ml Hovězí vývar základní
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
3 ks Okurky nakládané
1 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
550 g Vepřové ledvinky
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 404kJ
11% Sacharidy 40 g
273% Tuky 204 g
176% Sodík 4 g
58% Bílkoviny 33 g

Kozácké vepřové ledvinky postup přípravy receptu:

1

Oloupanou mrkev, petržel a nakládané okurky nakrájíme na kolečka, cibuli na kostičky a oloupané brambory na čtvrtky. Pak naplocho rozkrojíme vepřové ledvinky, ostrým nožem je vyčistíme, omyjeme, vysušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.

2

V kastrole rozehřejeme máslo, v něm zpěníme cibuli, přidáme nakrájené ledvinky a za občasného míchání je prudce pražíme asi 2 minuty. Potom ledvinky vyjmeme a na výpeku osmahneme nakrájenou mrkev s petrželí.

3

Zeleninu potom zalijeme horkým hovězím vývarem, přidáme zakysanou smetanu, rajský protlak, nakrájené okurky, brambory a bobkový list. Do základu vrátíme opečené ledvinky, uvedeme do varu a přikryté dusíme za občasného míchání na středním ohni 20-25 minut. Těsně před podáním pokrm osolíme, přidáme drcený česnek a nasekanou petrželku.

4

Takto upravené ledvinky podáváme v miskách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept