Recept

Azerbájdžánský Ljula-Kebab

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57125
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
50 g Cibule
12 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
200 ml Kečup ostrý
6 ks Okurky nakládané
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
600 g Skopová plec
2 kávová lžička Sůl
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 252kJ
18% Sacharidy 65 g
63% Tuky 48 g
350% Sodík 7 g
44% Bílkoviny 25 g

Azerbájdžánský Ljula-Kebab postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté prorostlé maso ze skopové plece nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na čtvrtky a společně 2x umeleme na masovém strojku.

2

Umletou směs dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a podle chuti prolisovaný česnek, dobře spolu promícháme, přikryjeme a dáme na 3 hodiny do chladničky proležet.

3

Z hmoty utvoříme šištičky, které napícháme na rožeň a opékáme nad žhavým dřevěným uhlím asi 15 minut, nebo je pečeme pod grilem, nebo v pánvi na oleji.

4

Upečené kebaby sesuneme z rožně na nahřátou mísu, posypeme sekanou petrželkou a obložíme jarní cibulkou, podélně čtvrcenými nakládanými okurkami a plátky citronu. Jako příloha se hodí bílý chléb.

5

Zvlášť v omáčníku podáváme ostrý kečup smíchaný s osolenou zakysanou smetanou v poměru 1:1.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odležení“ masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept