Azerbájdžánský Ljula-Kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Azerbájdžánský Ljula-Kebab
Azerbájdžánský Ljula-Kebab
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57125 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
50 g | Cibule |
12 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
200 ml | Kečup ostrý |
6 ks | Okurky nakládané |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
600 g | Skopová plec |
2 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 488,4mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Citrony, Okurky nakládané, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Azerbájdžánský Ljula-Kebab postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté prorostlé maso ze skopové plece nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na čtvrtky a společně 2x umeleme na masovém strojku. |
2 | Umletou směs dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a podle chuti prolisovaný česnek, dobře spolu promícháme, přikryjeme a dáme na 3 hodiny do chladničky proležet. |
3 | Z hmoty utvoříme šištičky, které napícháme na rožeň a opékáme nad žhavým dřevěným uhlím asi 15 minut, nebo je pečeme pod grilem, nebo v pánvi na oleji. |
4 | Upečené kebaby sesuneme z rožně na nahřátou mísu, posypeme sekanou petrželkou a obložíme jarní cibulkou, podélně čtvrcenými nakládanými okurkami a plátky citronu. Jako příloha se hodí bílý chléb. |
5 | Zvlášť v omáčníku podáváme ostrý kečup smíchaný s osolenou zakysanou smetanou v poměru 1:1. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odležení“ masa.