Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57126
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
400 g Chléb pšeničný (bílý)
2 ks Cibule
200 g Cibule sterilovaná
50 ml Hořčice
200 ml Kečup
40 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet vinný
400 g Okurky
2 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rajčata
600 g Skopová kýta
3 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 857 kcal
Kilojoule 3 585kJ
23% Sacharidy 81 g
53% Tuky 40 g
79% Sodík 2 g
77% Bílkoviny 43 g

Čerkeský šašlik postup přípravy receptu:

1

Maso na šašlik necháme předem marinovat. Na větší kostky nakrájenou skopovou kýtu v míse smícháme s drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou zelenou petrželkou a vinným octem. Zakrytou mísu pak dáme nejméně na 3 hodiny do chladničky.

2

Mezitím nakrájíme na kolečka cibuli, na čtvrtky rajčata a oloupaná vařená vejce a na kousky čerstvé okurky.

3

Po odležení maso vyjmeme z ledničky, osolíme, zamícháme, napícháme na rožeň střídavě s plátky cibule a pečeme ho ze všech stran nad žhavými uhlíky nebo pod grilem 15-20 minut.

4

Zbylou marinádu přisolíme, smícháme s máslem, hořčicí a kečupem a 5 minut povaříme na omáčku.

5

Hotové maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme ho obložené nakládanými cibulkami, čtvrtkami rajčat a vajec a kousky okurek s bílým chlebem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept