Recept

Pečená vepřová krkovice se sardelovou náplní

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57129

Ingredience

150 ml Bešamel
600 g Brambory vařené
300 ml Hovězí vývar základní
125 ml Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sardelová pasta
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová krkovička
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 318kJ
14% Sacharidy 51 g
69% Tuky 52 g
36% Sodík 713 mg
56% Bílkoviny 31 g

Pečená vepřová krkovice se sardelovou náplní postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme sardelovou náplň. Sardelovou pastu utřeme s máslem, vmícháme žemle namočené v mléce, vejce, pepř a důkladně promícháme.

2

Vepřovou krkovici bez kosti opečeme ze všech stran na pánvi se sádlem. Sádlo s výpekem slijeme do pekáče a maso na povrchu nařízneme do hloubky 20-30 mm, zářezy vyplníme sardelovou náplní a maso přendáme na pekáč se sádlem.

3

Maso pečeme v troubě po každé straně 45 minut, při pečení ho poléváme horkým hovězím vývarem. Asi 10 minut před koncem pečení maso zalijeme bešamelovou omáčkou.

4

Hotové maso naporcujeme, rozdělíme na talíře, polijeme zahuštěným výpekem a podáváme s vařenými bramborami posypanými nasekanou pažitkou

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept