Pečená vepřová krkovice se sardelovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená vepřová krkovice se sardelovou náplní
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57129 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Bešamel |
600 g | Brambory vařené |
300 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce | Sardelová pasta |
1 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová krkovička |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 217,4mg |
Draslík | 655,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Brambory vařené, Hovězí vývar základní, Pažitka, Sádlo škvařené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Vepřová krkovička, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená vepřová krkovice se sardelovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme sardelovou náplň. Sardelovou pastu utřeme s máslem, vmícháme žemle namočené v mléce, vejce, pepř a důkladně promícháme. |
2 | Vepřovou krkovici bez kosti opečeme ze všech stran na pánvi se sádlem. Sádlo s výpekem slijeme do pekáče a maso na povrchu nařízneme do hloubky 20-30 mm, zářezy vyplníme sardelovou náplní a maso přendáme na pekáč se sádlem. |
3 | Maso pečeme v troubě po každé straně 45 minut, při pečení ho poléváme horkým hovězím vývarem. Asi 10 minut před koncem pečení maso zalijeme bešamelovou omáčkou. |
4 | Hotové maso naporcujeme, rozdělíme na talíře, polijeme zahuštěným výpekem a podáváme s vařenými bramborami posypanými nasekanou pažitkou |